Laktační poradenství - Petržílková, Helena; Moravcová, Markéta (Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek, 2014)
Příspěvek předkládá výsledky kvantitativního výzkumného dotazníkového šetření zaměřeného na činnost laktačních poradkyň v České republice. Cílem práce bylo analyzovat a interpretovat výsledky výzkumného šetření, seznámit čtenáře s činností laktačních poradkyň a navrhnout možná opatření vedoucí ke zlepšení informovanosti o laktačním poradenství. Autorky se především zaměřují na prezentaci výsledků zaměřených na způsob a možnosti navázání kontaktu s laktačními poradkyněmi a další související aspekty.
Breast feeding counselling
Keywords: kojení; laktační liga; laktační poradci; matka poradkyně; poradce zdravotník; breast-feeding; lactation league; lactation consultants; mother consultant; professional consultant