Dopování oxidu zinečnatého a jeho analýza - Tylová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce přináší přehled o různých metodách dopování nanočástic oxidu zinečnatého mědí. Dále jsou zpracovány informace o analytických metodách pro vyhodnocení získaných výsledků. V experimentální části je shrnut zvolený postup dopování oxidu zinečnatého metodou "bottom-up" za účelem získání stabilních luminiscenčních vlastností nanočástic. Vlastnosti získaných vzorků byly analyzovány fluorescenčním spektrofotometrem a UV-vis spektrofotometrem.
Doping of Zinc Oxide and its analysis
Keywords: nanočástice; oxid zinečnatý; dopování; bottom-up metoda; měď; nanoparticles; zinc oxide; doping; bottom-up method; copper; fluorescence