Vedlejší účinky radioterapie nádorů hlavy a krku - Dostálková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a výzkumnou. V teoretické části je uvedena specifikace maligních nádorů v oblasti ORL formou definice. Dále se teoretická část bakalářské práce zabývá epidemiologií, etiologií a symptomatologií. Shrnuje možnosti zobrazovacích diagnostických metod k určení diagnózy maligních nádorů v oblasti ORL, zabývá se léčbou maligních nádorů v oblasti ORL. Závěrečná kapitola teoretické části je věnovaná souhrnu vedlejších účinků radioterapie nádorů hlavy a krku. Výzkumná část bakalářské práce porovnává výskyt vedlejších účinků radioterapie nádorů hlavy a krku v praxi s informacemi v odborných literárních zdrojích.
Head and neck radiotherapy side effects
Keywords: maligní onemocnění; diagnostika; radioterapie; systémová léčba; vedlejší účinky radioterapie; head and neck cancer; diagnostics; radiotherapy; systemic therapy; adverse effects of radiotherapy