Nezaměstnanost jako indikátor rozvoje území - Škrhová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na problematiku rozvoje území a ukazatelů tohoto rozvoje. Zabývá se vztahem mezi ekonomickým rozvojem území a nezaměstnaností. Tento vztah je zkoumán na vývoji Královéhradeckého kraje v letech 2000-2007.
The unemployment as an indicator of the territory development
Keywords: rozvoj území; ukazatele rozvoje; Nezaměstnanost; Regionální politika; Královéhradecký kraj; territory development; indicators of development; Unemployment; Regional Policy; Hradec Králové Region