Otakar Pertold a jeho přínos československé religionistice - Kolková, Romana (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce je věnována významné osobnosti Otakara Pertolda, který stál u zrodu československé vědy o náboženství, religionistiky.
Professor Otakar Pertold and his contribution the former to science of religion for Czechoslovakia
Keywords: Pertold, Otakar; RELIGIONISTIKA; Náboženství; teorie vědy; humanitní vědy