Exekuce podle správního řádu - Musilová, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce obsahuje zpracování tématu Exekuce podle správního řádu. Autorka na počátku vymezila za pomoci literatury důležité pojmy týkající se správního řízení. Dále charakterizovala poslední část správního řízení – výkon rozhodnutí. Zabývala se zejména rozdílnými úpravami v legislativě, které upravují výkon rozhodnutí ve správním řízení. Tato práce je zaměřena na možnosti vymáhání peněžitých a nepeněžitých plnění, druhy těchto plnění, atd.. Autorka srovnává způsoby vymáhání peněžitých a nepeněžitých plnění v několika zákonech a zabývá se jejich rozdílnou úpravou.
Execution in accordance with administrative procedure rules
Keywords: execution; administrative procedure rules; Správní řád; výkon rozhodnutí; občanskosoudní řád