Vývoj státního dozoru nad pojišťovnictvím - Zemanová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá regulací pojistného trhu České republiky. Zaměřuje se na vývoj státního dozoru v pojišťovnictví. Pozornost je zde věnována metodice vykazování solventnosti pojišťoven. Cílem diplomové práce je podat ucelený obraz o fungování státního dozoru v pojišťovnictví na základě analýzy pojistného trhu.
Development of the state supervisor in insurance
Keywords: insurance markets; state supervisor; regulation; insurance companies; solvency; pojistné trhy; státní dozor; regulace; Pojišťovny; solventnost