Vzdálené ovládání přístrojů pro měření charakteristik obvodů - Zapletal, Milan (Univerzita Pardubice, 2012)
Tématem této bakalářské práce je nalézt způsoby vzdáleného ovládání vybraných laboratorních přístrojů a zjistit možnosti získávání dat z těchto přístrojů pomocí vzdáleného přístupu. Obsahem teoretických kapitol je přehled nejpoužívanějších způsobů komunikací a technologií, používaných druhů laboratorních přístrojů a měřených veličin. Teoretická část se také zabývá analýzou dostupného ovládacího software vybraných výrobců. V praktické části jsou testovány dostupné softwarové aplikace a způsoby ovládání vybraných laboratorních přístrojích v laboratoři Katedry elektrotechniky.
Remote control for characteristics measurements of analog circuits
Keywords: vzdálené ovládání; měřicí přístroje; software pro komunikace; analyzátory; remote control; measuring instruments; communication software; analyzers