Eliminace dopravní nehodovosti v silniční dopravě na území Jihomoravského kraje - Pivoňka, Martin (Univerzita Pardubice, 2013)
V této práci bude řešena problematika dopravní nehodovosti na území Jihomoravského kraje, která patří ke čtvrté nejvyšší na území České republiky. Budou zde rozebrány nejčastější příčiny vzniku dopravních nehod a navrženy opatření pro jejich eliminaci. V práci bude také řešena úprava křižovatky na silnici I/43 se silnicí II/150 u obce Sebranice, kde dochází k častému výskytu dopravních nehod.
Elimination of traffic accidents in the South Moravia region
Keywords: dopravní nehody; eliminace; Jihomoravský kraj; křižovatky; pozemní komunikace; traffic accidents; elimination; South Moravia region; junctions; roads