Stanovení As, Cd, Cr a Pb metodou ETA AAS se Zeemanovou korekcí pozadí a programovatelnou indukcí magnetického pole - Dvorský, Milan (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce popisuje využití atomového absorpčního spektrometru se Zeemanovou korekcí pozadí v longitudinálním uspořádání s nastavitelnou indukcí magnetického pole v rozmezí od 0,6 do 1,1 Tesla k analýze As, Cd, Cr a Pb ve vzorcích s vysokým obsahem chloridů. Vlivy matrice jsou eliminovány použitím vhodného modifikátoru a důslednou optimalizací metod.
Determination of As, Cd, Cr and by ETA AAS using Zeeman effect background correction with programmable magnetic field strength
Keywords: Atomová absorpční spektrometrie; magnetické pole; ET-AAS; Zeemanova korekce; stanovení; těžké kovy