Obecně závazné vyhlášky obcí - Schejbalová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem diplomové práce je popsat a shrnout problematiku vydávání obecně závazných vyhlášek obcí, jako originárních právních předpisů místních samospráv. Na konkrétních případech právních předpisů jednotlivých měst zjistit rozdíly v jejich normotvorbě. Práce je doplněna nejnovější judikaturou Ústavního soudu, na níž jsou vysvětleny změny v nazírání Ústavního soudu na obecně závazné vyhlášky obcí.
Generally binding by-laws of municipalities
Keywords: municipality; local governmnent; generally binding by-laws; regulation of gambling; obce; územní samospráva; vyhlášky; regulace hazardu