Úloha porodní asistentky v prevenci přenosu HIV infekce - Bartoňová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2015)
Předložená bakalářská práce na téma "Úloha porodní asistentky v prevenci přenosu HIV infekce" ve své teoretické části vymezuje základní informace o HIV infekci a nemoci AIDS. Dále se práce zaměřuje na možnosti přenosu a způsoby prevence před HIV infekcí, popisuje specifika ošetřovatelské péče jak o gravidní ženu s HIV infekcí, tak i specifika ošetřovatelské péče o osoby s HIV infekcí. Ve výzkumné části jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření nejen v písemné formě ale i grafickém znázornění. Toto šetření probíhalo mezi vysokoškolskými studenty.
Role of Midwives in The Prevention of HIV Infection Transmission
Keywords: HIV infection; AIDS disease; risk; transmission; HIV infection prevention; infekce HIV; onemocnění AIDS; rizika; přenos; prevence HIV infekce