Zkušenosti žen se stravováním v období jejich těhotenství

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Faltová, Barbora
dc.contributor.author Pospíšilová, Michaela
dc.date.accessioned 2024-07-08T13:55:00Z
dc.date.available 2024-07-08T13:55:00Z
dc.date.issued 2024
dc.date.submitted 2024-05-02
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/83492
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na zkušenosti žen se stravováním v období jejich těhotenství. Práce je teoreticko-průzkumná a je rozdělena na teoretickou a průzkumnou část. Pro sběr dat byla zvolena kvantitativní metodika práce s použitím dotazníkového šetření. Teoretická část se zabývá charakteristikou období těhotenství, popisuje vývoj plodu v jednotlivých trimestrech v těhotenství, popisuje zásady výživy v těhotenství a charakterizuje nezdravé stravovací návyky, které vedou k poškozování plodu v těhotenství. Cílem průzkumné části je zjištění, jaké mají ženy zkušenosti se stravováním v období jejich těhotenství a vědomosti o zdravé výživě těhotných. Ke zjištění dat bylo použito anonymní dotazníkové šetření ve zdravotnickém zařízení s následnou analýzou dat prostřednictvím popisné statistiky. cze
dc.format 73 s.
dc.format 73 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject Potraviny cze
dc.subject stravování cze
dc.subject šestinedělí cze
dc.subject těhotenství cze
dc.subject výživa cze
dc.subject Eating eng
dc.subject food eng
dc.subject lying-in eng
dc.subject nutrition eng
dc.subject pregnancy eng
dc.title Zkušenosti žen se stravováním v období jejich těhotenství cze
dc.title.alternative Experiences of women with eating during their pregnancy eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.contributor.referee Kmentová, Kateřina
dc.date.accepted 2024-06-19
dc.description.abstract-translated The bachelor's thesis is focused on women's experiences with eating during their pregnancy. The thesis is theoretical and exploratory and is divided into a theoretical and an exploratory part. For data collection, a quantitative work methodology using a questionnaire survey was chosen. The theoretical part deals with the characteristics of the pregnancy period describes the development of the fetus in individual trimesters of pregnancy, describes the principles of nutrition during pregnancy and characterizes unhealthy eating habits that lead to damage to the fetus during pregnancy. The goal of the research part is to find out what experiences women have with eating during their pregnancy and knowledge about healthy nutrition during pregnancy. An anonymous research survey in a medical facility with the help of descriptive statistics was used for processing. eng
dc.description.department Fakulta zdravotnických studií cze
dc.thesis.degree-discipline Porodní asistence cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií cze
dc.thesis.degree-program Porodní asistence cze
dc.description.defence <p><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Times New Roman"; font-size: medium;">Student/ka úspěšně obhájil/a bakalářskou práci, odpověděl/a na doplňující otázky oponenta.</span></p> cze
dc.identifier.stag 48238
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet