dc.contributor.advisor |
Faltová, Barbora |
|
dc.contributor.author |
Pospíšilová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-08T13:55:00Z |
|
dc.date.available |
2024-07-08T13:55:00Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.date.submitted |
2024-05-02 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/83492 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na zkušenosti žen se stravováním v období jejich těhotenství. Práce je teoreticko-průzkumná a je rozdělena na teoretickou a průzkumnou část. Pro sběr dat byla zvolena kvantitativní metodika práce s použitím dotazníkového šetření. Teoretická část se zabývá charakteristikou období těhotenství, popisuje vývoj plodu v jednotlivých trimestrech v těhotenství, popisuje zásady výživy v těhotenství a charakterizuje nezdravé stravovací návyky, které vedou k poškozování plodu v těhotenství. Cílem průzkumné části je zjištění, jaké mají ženy zkušenosti se stravováním v období jejich těhotenství a vědomosti o zdravé výživě těhotných. Ke zjištění dat bylo použito anonymní dotazníkové šetření ve zdravotnickém zařízení s následnou analýzou dat prostřednictvím popisné statistiky. |
cze |
dc.format |
73 s. |
|
dc.format |
73 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Potraviny |
cze |
dc.subject |
stravování |
cze |
dc.subject |
šestinedělí |
cze |
dc.subject |
těhotenství |
cze |
dc.subject |
výživa |
cze |
dc.subject |
Eating |
eng |
dc.subject |
food |
eng |
dc.subject |
lying-in |
eng |
dc.subject |
nutrition |
eng |
dc.subject |
pregnancy |
eng |
dc.title |
Zkušenosti žen se stravováním v období jejich těhotenství |
cze |
dc.title.alternative |
Experiences of women with eating during their pregnancy |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Kmentová, Kateřina |
|
dc.date.accepted |
2024-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor's thesis is focused on women's experiences with eating during their pregnancy. The thesis is theoretical and exploratory and is divided into a theoretical and an exploratory part. For data collection, a quantitative work methodology using a questionnaire survey was chosen. The theoretical part deals with the characteristics of the pregnancy period describes the development of the fetus in individual trimesters of pregnancy, describes the principles of nutrition during pregnancy and characterizes unhealthy eating habits that lead to damage to the fetus during pregnancy. The goal of the research part is to find out what experiences women have with eating during their pregnancy and knowledge about healthy nutrition during pregnancy. An anonymous research survey in a medical facility with the help of descriptive statistics was used for processing. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Porodní asistence |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Porodní asistence |
cze |
dc.description.defence |
<p><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Times New Roman"; font-size: medium;">Student/ka úspěšně obhájil/a bakalářskou práci, odpověděl/a na doplňující otázky oponenta.</span></p> |
cze |
dc.identifier.stag |
48238 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |