Mikrobiologická kvalita raw tyčinek

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Brožková, Iveta
dc.contributor.author Rydval, Jakub
dc.date.accessioned 2024-07-08T13:53:23Z
dc.date.available 2024-07-08T13:53:23Z
dc.date.issued 2024
dc.date.submitted 2024-05-10
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/83408
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá mikrobiologickou kvalitou raw tyčinek. Teoretická část práce se věnuje raw stravování, tyčinkám, jejich technologii a mikrobiologii. Dále obsahuje seznámení s bakterií Bacillus cereus jako původcem enterotoxikózy. Část je také věnována esenciálním olejům. Nakonec jsou popsány analytické metody a přístroje použité v závěru experimentální části. Experimentální část práce popisuje přípravu tyčinkové směsi, její následné mikrobiologické testování s různými množstvími přidaného esenciálního oleje a její chemickou analýzu. Mikrobiologická kvalita tyčinek byla přídavkem oleje úspěšně vylepšena, stejně jako jejich antioxidační kapacita a v omezené míře i obsah polyfenolických látek. cze
dc.format 81
dc.format 81
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject Raw tyčinky cze
dc.subject Bacillus cereus cze
dc.subject rýmovníkový olej cze
dc.subject mikrobiologický rozbor cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject Raw food bars eng
dc.subject Bacillus cereus eng
dc.subject Plectranthus amboinicus oil eng
dc.subject microbiological testing eng
dc.subject antioxidants eng
dc.title Mikrobiologická kvalita raw tyčinek cze
dc.title.alternative Microbiological quality of raw food bars eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Vydržalová, Markéta
dc.date.accepted 2024-06-03
dc.description.abstract-translated This master thesis deals with microbiological quality of raw food bars. The theoretical part talks about the raw diet, raw food bars and their technology and mikrobiology. It also contains an introduction to the bacteria Bacillus cereus as a food contaminant and cause of enterotoxicosis. Essential oils are also explained. The last part of theory describes the analytical methods and machines used in the end of the experimental part. The experimental part of the thesis describes the preparation of the raw food bar dough, its microbiological testing with various amounts of added essential oil and finally its chemical analysis. The microbiological quality of the food bars was successfully improved, as was their antioxidant capacity and even their total phenolics content. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Hodnocení a analýza potravin cze
dc.description.defence <p>Student seznámil členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byl seznámen s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Student odpověděl na otázky oponenta diplomové práce a členů komise.</p> cze
dc.identifier.stag 48193
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet