Kávové třešně jako materiál pro přípravu nápoje za studena

Show simple item record

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Pulchartová, Monika
dc.date.accessioned 2024-07-08T13:53:21Z
dc.date.available 2024-07-08T13:53:21Z
dc.date.issued 2024
dc.date.submitted 2023-05-09
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/83404
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá chemickými a fyzikálními vlastnostmi různě připravených nálevů kávovníkových třešní. V teoretické části jsou popsány kávovníkové třešně a jejich biologicky aktivní látky. Dále jsou popsány další vedlejší produkty průmyslu zpracování kávy a jejich případné využití. V závěru teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v praktické části. Praktická část se zabývá přípravou nálevů kávovníkových třešní při různých teplotách louhování a jejich následnou analýzou. cze
dc.format 85 s.
dc.format 85 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject Kávovníková třešeň cze
dc.subject nápoj cascara cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject HPLC cze
dc.subject ICP-MS cze
dc.subject Coffee cherry eng
dc.subject beverage cascara eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.subject HPLC eng
dc.subject ICP-MS eng
dc.title Kávové třešně jako materiál pro přípravu nápoje za studena cze
dc.title.alternative Cold-brew beverage prepared from coffee cherries eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Řezková, Soňa
dc.date.accepted 2024-06-03
dc.description.abstract-translated This thesis examines the chemical and physical properties of infusions of coffee cherries prepared in various ways. In the theoretical part, coffee cherries and their biologically active substances are described. There is also a section about other by-products of the coffee processing industry and their potential use. At the end of the theoretical part, the methods that were used in the practical part are presented. The practical part concentrates on the preparation of infusions from coffee cherries at different leaching temperatures and their subsequent analysis. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Hodnocení a analýza potravin cze
dc.description.defence <p>Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem&nbsp;své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů&nbsp;zkušební komise.</p> cze
dc.identifier.stag 45950
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account