dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Pulchartová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-08T13:53:21Z |
|
dc.date.available |
2024-07-08T13:53:21Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.date.submitted |
2023-05-09 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/83404 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá chemickými a fyzikálními vlastnostmi různě připravených nálevů kávovníkových třešní. V teoretické části jsou popsány kávovníkové třešně a jejich biologicky aktivní látky. Dále jsou popsány další vedlejší produkty průmyslu zpracování kávy a jejich případné využití. V závěru teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v praktické části. Praktická část se zabývá přípravou nálevů kávovníkových třešní při různých teplotách louhování a jejich následnou analýzou. |
cze |
dc.format |
85 s. |
|
dc.format |
85 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Kávovníková třešeň |
cze |
dc.subject |
nápoj cascara |
cze |
dc.subject |
antioxidační aktivita |
cze |
dc.subject |
HPLC |
cze |
dc.subject |
ICP-MS |
cze |
dc.subject |
Coffee cherry |
eng |
dc.subject |
beverage cascara |
eng |
dc.subject |
antioxidant activity |
eng |
dc.subject |
HPLC |
eng |
dc.subject |
ICP-MS |
eng |
dc.title |
Kávové třešně jako materiál pro přípravu nápoje za studena |
cze |
dc.title.alternative |
Cold-brew beverage prepared from coffee cherries |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Řezková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2024-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis examines the chemical and physical properties of infusions of coffee cherries prepared in various ways. In the theoretical part, coffee cherries and their biologically active substances are described. There is also a section about other by-products of the coffee processing industry and their potential use. At the end of the theoretical part, the methods that were used in the practical part are presented. The practical part concentrates on the preparation of infusions from coffee cherries at different leaching temperatures and their subsequent analysis. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.description.defence |
<p>Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.</p> |
cze |
dc.identifier.stag |
45950 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |