dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.author |
Kubelková, Natálie
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-08T13:53:13Z |
|
dc.date.available |
2024-07-08T13:53:13Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.date.submitted |
2024-05-27 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/83400 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce pojednává o různých druzích octa podle země původu a vlivu octa na lidské zdraví. Je zde popsána historie a vznik octa, legislativní požadavky na výrobu nebo zaběhlé a novodobé způsoby výroby octa. Práce se zabývá i mikrobiální podstatou octa a možnostmi falšování octa nebo jeho dopady na lidskou společnost. Závěr práce je věnován senzorické analýze tří ochucených octů a hodnocení odpovědí respondentů různých věkových skupin. |
cze |
dc.format |
59 |
|
dc.format |
59 |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Ocet |
cze |
dc.subject |
ochucený ocet |
cze |
dc.subject |
falšování octa |
cze |
dc.subject |
lidské zdraví |
cze |
dc.subject |
senzorická analýza |
cze |
dc.subject |
Vinegar |
eng |
dc.subject |
flavored vinegar |
eng |
dc.subject |
vinegar falsification |
eng |
dc.subject |
human health |
eng |
dc.subject |
sensory analysis |
eng |
dc.title |
Ocet - význam v potravinářství a vliv na lidské zdraví |
cze |
dc.title.alternative |
Vinegar - importance in the food industry and influence on human health |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2024-06-24 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor's thesis discusses the different types of vinegar according to the country of origin and the effect of vinegar on human health. The history and creation of vinegar, legislative requirements or well-established and modern methods of vinegar production are described. The work also deals with the microbial essence of vinegar or the possibilities of vinegar falsification and its effects on human society. The conclusion of the thesis is devoted to the sensory analysis of three flavored vinegars and the evaluation of the responses of respondents of different age groups. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.description.defence |
<p>Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.</p> |
cze |
dc.identifier.stag |
48109 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |