Ocet - význam v potravinářství a vliv na lidské zdraví

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Kubelková, Natálie
dc.date.accessioned 2024-07-08T13:53:13Z
dc.date.available 2024-07-08T13:53:13Z
dc.date.issued 2024
dc.date.submitted 2024-05-27
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/83400
dc.description.abstract Tato bakalářská práce pojednává o různých druzích octa podle země původu a vlivu octa na lidské zdraví. Je zde popsána historie a vznik octa, legislativní požadavky na výrobu nebo zaběhlé a novodobé způsoby výroby octa. Práce se zabývá i mikrobiální podstatou octa a možnostmi falšování octa nebo jeho dopady na lidskou společnost. Závěr práce je věnován senzorické analýze tří ochucených octů a hodnocení odpovědí respondentů různých věkových skupin. cze
dc.format 59
dc.format 59
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject Ocet cze
dc.subject ochucený ocet cze
dc.subject falšování octa cze
dc.subject lidské zdraví cze
dc.subject senzorická analýza cze
dc.subject Vinegar eng
dc.subject flavored vinegar eng
dc.subject vinegar falsification eng
dc.subject human health eng
dc.subject sensory analysis eng
dc.title Ocet - význam v potravinářství a vliv na lidské zdraví cze
dc.title.alternative Vinegar - importance in the food industry and influence on human health eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2024-06-24
dc.description.abstract-translated This bachelor's thesis discusses the different types of vinegar according to the country of origin and the effect of vinegar on human health. The history and creation of vinegar, legislative requirements or well-established and modern methods of vinegar production are described. The work also deals with the microbial essence of vinegar or the possibilities of vinegar falsification and its effects on human society. The conclusion of the thesis is devoted to the sensory analysis of three flavored vinegars and the evaluation of the responses of respondents of different age groups. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Hodnocení a analýza potravin cze
dc.description.defence <p>Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.</p> cze
dc.identifier.stag 48109
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet