dc.contributor.author |
Pravcová, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-08T13:53:03Z |
|
dc.date.available |
2024-07-08T13:53:03Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.date.submitted |
2024-04-15 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/83395 |
|
dc.description.abstract |
Disertační práce se věnuje vývoji analytických metod pro stanovení vybraných biologicky aktivních látek v potravinách a potravinových surovinách. Pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií byl objasněn fenolický profil v medovinách a pseudobilovinách. Ve vzorcích medovin a medu, enviromentálních vodách a ovoci byl navíc stanoven obsah pesticidů. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Fenolické látky |
cze |
dc.subject |
pesticidy |
cze |
dc.subject |
antioxidační aktivita |
cze |
dc.subject |
medoviny |
cze |
dc.subject |
pseudobiloviny |
cze |
dc.subject |
kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
hmotnostní spektrometrie |
cze |
dc.subject |
extrakce |
cze |
dc.subject |
Phenolic compounds |
eng |
dc.subject |
pesticides |
eng |
dc.subject |
antioxidant activity |
eng |
dc.subject |
meads |
eng |
dc.subject |
pseudocereals |
eng |
dc.subject |
liquid chromatography |
eng |
dc.subject |
mass spektrometry |
eng |
dc.subject |
extraction |
eng |
dc.title |
Analýza přírodních antioxidantů v potravinách a potravinových surovinách s využitím moderních analytických metod |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of antioxidants in foods and food raw materials using modern analytical methods |
eng |
dc.type |
disertační práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Bosáková, Zuzana |
|
dc.contributor.referee |
Fryčák, Petr |
|
dc.date.accepted |
2024-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The dissertation deals with the development of analytical methods for the determination of selected biologically active compounds in foods and food raw materials. The phenolic profile in mead and pseudocereals was elucidated by liquid chromatography coupled with tandem mass spectrometry. In addition, the content of pesticides was determined in samples of mead and honey, environmental waters and fruits. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Analytická chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ph.D. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Analytická chemie |
cze |
dc.identifier.stag |
48712 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |