Analýza přírodních antioxidantů v potravinách a potravinových surovinách s využitím moderních analytických metod

Show simple item record

dc.contributor.author Pravcová, Kateřina
dc.date.accessioned 2024-07-08T13:53:03Z
dc.date.available 2024-07-08T13:53:03Z
dc.date.issued 2024
dc.date.submitted 2024-04-15
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/83395
dc.description.abstract Disertační práce se věnuje vývoji analytických metod pro stanovení vybraných biologicky aktivních látek v potravinách a potravinových surovinách. Pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií byl objasněn fenolický profil v medovinách a pseudobilovinách. Ve vzorcích medovin a medu, enviromentálních vodách a ovoci byl navíc stanoven obsah pesticidů. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject Fenolické látky cze
dc.subject pesticidy cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject medoviny cze
dc.subject pseudobiloviny cze
dc.subject kapalinová chromatografie cze
dc.subject hmotnostní spektrometrie cze
dc.subject extrakce cze
dc.subject Phenolic compounds eng
dc.subject pesticides eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.subject meads eng
dc.subject pseudocereals eng
dc.subject liquid chromatography eng
dc.subject mass spektrometry eng
dc.subject extraction eng
dc.title Analýza přírodních antioxidantů v potravinách a potravinových surovinách s využitím moderních analytických metod cze
dc.title.alternative Analysis of antioxidants in foods and food raw materials using modern analytical methods eng
dc.type disertační práce cze
dc.contributor.referee Bosáková, Zuzana
dc.contributor.referee Fryčák, Petr
dc.date.accepted 2024-06-10
dc.description.abstract-translated The dissertation deals with the development of analytical methods for the determination of selected biologically active compounds in foods and food raw materials. The phenolic profile in mead and pseudocereals was elucidated by liquid chromatography coupled with tandem mass spectrometry. In addition, the content of pesticides was determined in samples of mead and honey, environmental waters and fruits. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Analytická chemie cze
dc.thesis.degree-name Ph.D.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Analytická chemie cze
dc.identifier.stag 48712
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account