dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
|
dc.contributor.author |
Matysová, Sára
|
|
dc.date.accessioned |
2024-03-12T05:27:07Z |
|
dc.date.available |
2024-03-12T05:27:07Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.date.submitted |
2023-06-30 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/82594 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá využitím moderních analytických technik pro analýzu biologicky aktivních látek obsažených v čokoládě. Teoretická část shrnuje informace o způsobu výroby čokolády a jejím chemickém složení. Dále se věnuje procesu alkalizace a jeho vlivu na obsah biologicky aktivních látek. Praktická část bakalářské práce je věnována stanovení celkového obsahu fenolických látek a antioxidační kapacity extraktů připravených z čokolády pomocí různých spektrofotometrických metod. |
cze |
dc.format |
48 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
čokoláda |
cze |
dc.subject |
kakaovník |
cze |
dc.subject |
alkalizace |
cze |
dc.subject |
biologicky aktivní látky |
cze |
dc.subject |
DPPH |
cze |
dc.subject |
ABTS |
cze |
dc.subject |
TPC |
cze |
dc.subject |
antioxidační aktivita |
cze |
dc.subject |
chocolate |
eng |
dc.subject |
cocoa |
eng |
dc.subject |
alkalisation |
eng |
dc.subject |
biological active compounds |
eng |
dc.subject |
DPPH |
eng |
dc.subject |
ABTS |
eng |
dc.subject |
TPC |
eng |
dc.subject |
antioxidant activity |
eng |
dc.title |
Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky aktivních látek v čokoládě |
cze |
dc.title.alternative |
Modern analytical techniques in analysis of biological active compounds in chocolate |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2023-08-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis focuses on analysis of biologically active compounds present in chocolate using modern analytical techniques. The theoretical part summarizes information about chocolate production and its chemical composition, further, the process alkalisation and their impact on the content of biologically active substances are described. The experimental part of the thesis deals with the determination of total phenolic contents and antioxidant capacity of chocolate extracts by using spectrophotometric techniques. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
46234 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |