Vliv způsobu sušení na obsah vybraných látek v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie
dc.contributor.author Zajícová, Adéla
dc.date.accessioned 2024-03-12T05:27:06Z
dc.date.available 2024-03-12T05:27:06Z
dc.date.issued 2023
dc.date.submitted 2023-07-10
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/82590
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá popisem různých způsobů sušení potravin a jejich vlivem na složení a změny vybraných složek potravin. První část se zaměřuje na nejběžnější metody sušení, jejich základní principy a popis používaných zařízení. Druhá část je věnována sušení konkrétních druhů potravin a porovnání různých metod s ohledem na obsah vybraných složek. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject sušení cze
dc.subject potraviny cze
dc.subject obsah vody cze
dc.subject horkovzdušné sušení cze
dc.subject solární sušení cze
dc.subject rozprašovací sušení cze
dc.subject mikrovlnné sušení cze
dc.subject vakuové sušení cze
dc.subject infračervené sušení cze
dc.subject lyofilizace cze
dc.subject drying eng
dc.subject food eng
dc.subject water content eng
dc.subject hot air drying eng
dc.subject solar drying eng
dc.subject spray drying eng
dc.subject microwave drying eng
dc.subject vacuum drying eng
dc.subject infrared drying eng
dc.subject freeze drying eng
dc.title Vliv způsobu sušení na obsah vybraných látek v potravinách cze
dc.title.alternative The effect of the drying method on the content of selected substances in food eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2023-08-21
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the description of different methods of food drying and their influence on the composition and changes of selected food components. The first part focuses on the most common drying methods, their basic principles and a description of the equipment used. The second part is devoted to the drying of specific types of foodstuffs and a comparison of the different methods with regard to the content of the selected substances. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Hodnocení a analýza potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 46143
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet