dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Bláhová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2024-03-12T05:27:03Z |
|
dc.date.available |
2024-03-12T05:27:03Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.date.submitted |
2023-06-30 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/82583 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se věnuje charakteristice houby Cordyceps sinensis, antioxidační aktivitě a metodám, kterými ji lze stanovit, v neposlední řadě také všeobecnému popisu gastrointestinálního traktu a modelům trávení in vitro. V praxi byl proveden simulovaný proces trávení in vitro se vzorkem obsahující Cordyceps sinensis. Následně byla pomocí třech spektrálních metod stanovena antioxidační aktivita vzorku. Dané výsledky byly statisticky porovnány. |
cze |
dc.format |
62 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Cordyceps sinensis |
cze |
dc.subject |
antioxidační aktivita |
cze |
dc.subject |
spektrální metody |
cze |
dc.subject |
gastrointestinální trakt |
cze |
dc.subject |
modely trávení in vitro |
cze |
dc.subject |
Cordyceps sinensis |
eng |
dc.subject |
antioxidant activity |
eng |
dc.subject |
spectral methods |
eng |
dc.subject |
gastrointestinal tract |
eng |
dc.subject |
in vitro digestion models |
eng |
dc.title |
Antioxidační vlastnosti houby Cordyceps sinensis během procesu simulovaného trávení |
cze |
dc.title.alternative |
Antioxidant properties of Cordyceps sinensis during in vitro digestion proces |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2023-08-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the characteristics of the fungus Cordyceps sinensis, antioxidant activity and methods by which it can be determined and, last but not least, the general description of the gastrointestinal tract and in vitro digestion models. In practice, a simulated process of digestion in vitro was performed with a sample containing Cordyceps sinensis. Subsequently, the antioxidant activity of the sample was determined using three spectral methods. The results were statistically compared. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
44420 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |