Antioxidační vlastnosti houby Cordyceps sinensis během procesu simulovaného trávení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Bláhová, Zuzana
dc.date.accessioned 2024-03-12T05:27:03Z
dc.date.available 2024-03-12T05:27:03Z
dc.date.issued 2023
dc.date.submitted 2023-06-30
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/82583
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se věnuje charakteristice houby Cordyceps sinensis, antioxidační aktivitě a metodám, kterými ji lze stanovit, v neposlední řadě také všeobecnému popisu gastrointestinálního traktu a modelům trávení in vitro. V praxi byl proveden simulovaný proces trávení in vitro se vzorkem obsahující Cordyceps sinensis. Následně byla pomocí třech spektrálních metod stanovena antioxidační aktivita vzorku. Dané výsledky byly statisticky porovnány. cze
dc.format 62 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject Cordyceps sinensis cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject spektrální metody cze
dc.subject gastrointestinální trakt cze
dc.subject modely trávení in vitro cze
dc.subject Cordyceps sinensis eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.subject spectral methods eng
dc.subject gastrointestinal tract eng
dc.subject in vitro digestion models eng
dc.title Antioxidační vlastnosti houby Cordyceps sinensis během procesu simulovaného trávení cze
dc.title.alternative Antioxidant properties of Cordyceps sinensis during in vitro digestion proces eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2023-08-21
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the characteristics of the fungus Cordyceps sinensis, antioxidant activity and methods by which it can be determined and, last but not least, the general description of the gastrointestinal tract and in vitro digestion models. In practice, a simulated process of digestion in vitro was performed with a sample containing Cordyceps sinensis. Subsequently, the antioxidant activity of the sample was determined using three spectral methods. The results were statistically compared. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 44420
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account