Vliv konceptu Corporate Social Responsibility na podnikové inovace

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Kotková Stříteská, Michaela
dc.contributor.author Bárta, Luboš
dc.date.accessioned 2024-02-06T09:56:15Z
dc.date.available 2024-02-06T09:56:15Z
dc.date.issued 2024
dc.date.submitted 2023-12-28
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/82466
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá konceptem Corporate Social Responsibility a jeho vlivem na podnikové inovace. Klade si za cíl identifikaci typů podnikových inovací, na které má aplikace konceptu Corporate Social Responsibility největší vliv. Současně pak také zhodnocení, které oblasti konkurenceschopnosti se díky tomuto vlivu zlepšují. V první části jsou vymezeny základní pojmy spojené s konceptem Corporate Social Responsibility, inovacemi a konkurenceschopností. Další část se věnuje analýze společností potravinářského průmyslu a v závěru práce jsou výsledky výzkumného šetření zhodnoceny. cze
dc.format 152 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject CSR cze
dc.subject inovace cze
dc.subject konkurenceschopnost cze
dc.subject Triple Bottom Line cze
dc.subject udržitelnost cze
dc.subject CSR eng
dc.subject innovations eng
dc.subject competitiveness eng
dc.subject Triple Bottom Line eng
dc.subject sustainability eng
dc.title Vliv konceptu Corporate Social Responsibility na podnikové inovace cze
dc.title.alternative The impact of the Corporate Social Responsibility concept on business innovations eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Zemanová, Barbora
dc.date.accepted 2024-01-24
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with the Corporate Social Responsibility concept and its impact on business innovations. It aims to identify the types of business innovations that are affected by the Corporate Social Responsibility concept the most. At the same time, it also evaluates which areas of competitiveness are improving due to this impact. The first part defines the basic concepts related to the Corporate Social Responsibility concept, innovations, and competitiveness. The next part is devoted to the analysis of companies in the food industry and the paper concludes with an evaluation of the research results. eng
dc.description.department Fakulta ekonomicko-správní cze
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a management podniku cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní cze
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cze
dc.description.defence Student přednesl téma své DP Vliv konceptu Corporate Social Responsibility na podnikové inovace, vedoucí a oponent v posudcích DP pokládají následující otázky či náměty: Z výsledků provedené analýzy jednoznačně vyplývá, že inovace provedené v environmentální oblasti jsou mnohem častější než inovace v oblasti sociální. Kde byste viděl další prostor pro provádění inovací v sociální oblasti CSR u zkoumaných firem? Z tabulek, které uvádějí příklady inovací jednotlivých společností není zřejmé období, kdy k nim došlo. Proč myslíte, že by toto mohla být důležitá informace. Co by přinesla? Otázky a náměty z rozpravy: Co je to ESG? Ve své DP uvádíte různá členění inovací,které z nich je nejvhodnější pro Vaší DP? Student otázky zodpověděl. cze
dc.identifier.stag 45109
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet