Vliv lyofilizace na vlastnosti dýňového prášku

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Štěpánková, Michaela
dc.date.accessioned 2023-08-15T08:01:28Z
dc.date.available 2023-08-15T08:01:28Z
dc.date.issued 2023
dc.date.submitted 2023-04-21
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/81859
dc.description.abstract První část diplomové práce popisuje dýně, jejich druhy, klimatické a pěstitelské požadavky, výživovou hodnotu a význam v potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Druhá část práce se zabývá pojmem lyofilizace, popisuje její princip a průběh, výhody i nevýhody a také její využití. Třetí část této práce obsahuje stručné informace o fyzikálních a chemických parametrech, které byly v této práci zvoleny pro charakterizaci dýňového prášku sušeného pomocí různě nastavených parametrů při lyofilizaci. Vybrané parametry byly vyhodnoceny v závěrečné části. cze
dc.format 79 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject fenolické látky cze
dc.subject funkční vlastnosti cze
dc.subject karoteny cze
dc.subject sorpce vlhkosti cze
dc.subject antioxidants eng
dc.subject phenolic substances eng
dc.subject functional properties eng
dc.subject carotenes eng
dc.subject moisture sorption eng
dc.title Vliv lyofilizace na vlastnosti dýňového prášku cze
dc.title.alternative The characteristics of freeze-dried pumpkin powder eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2023-06-06
dc.description.abstract-translated The first part of the master's thesis describes pumpkins, their varieties, climatic and cultivation conditions, nutritional value, and their significance in the food and pharmaceutical industry. The second part focuses on lyophilization, defines the term, describes the crucial principles and the process itself, and pays attention to its uses, advantages, and disadvantages. The third part includes information about physical and chemical parameters used to characterize the pumpkin powder, freeze-dried based on various lyophilization settings. Selected parameters were evaluated in the final section. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Hodnocení a analýza potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 45948
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet