Structure and Thermal Properties of Starch

Show simple item record

dc.contributor.author Kalendová, Petra
dc.contributor.author Honcová, Pavla
dc.contributor.author Pulec, Vít
dc.contributor.author Svoboda, Ladislav
dc.date.accessioned 2023-07-12T13:05:08Z
dc.date.available 2023-07-12T13:05:08Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.isbn 978-80-88307-09-9
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/81091
dc.description.abstract The alkaline and water extraction of starch from chestnut (Aesculus hippocastanum) were optimized. The isolated starch was characterized using scanning electron microscopy, FTIR spectroscopy and thermogravimetric analysis. The thermogravimetric analysis had good potential for determination of amylose and amylopectin content in chestnut starch. eng
dc.format p. 85-90 eng
dc.language.iso eng
dc.publisher Česká společnost chemická cze
dc.relation.ispartof Termoanalytický seminář TAS 2022 : sborník příspěvků cze
dc.rights pouze v rámci univerzity cze
dc.subject starch eng
dc.subject horse chestnut eng
dc.subject thermal analysis eng
dc.subject FTIR spectroscopy eng
dc.subject škrob cze
dc.subject kaštan koňský cze
dc.subject termická analýza cze
dc.subject FTIR spektroskopie cze
dc.title Structure and Thermal Properties of Starch eng
dc.title.alternative Struktura a tepelné vlastnosti škrobu cze
dc.type ConferenceObject eng
dc.description.abstract-translated Byla optimalizována alkalická a vodní extrakce škrobu z kaštanu (Aesculus hippocastanum). Izolovaný škrob byl charakterizován pomocí rastrovací elektronové mikroskopie, FTIR spektroskopie a termogravimetrické analýzy. Termogravimetrická analýza měla dobrý potenciál pro stanovení obsahu amylózy a amylopektinu v kaštanovém škrobu. cze
dc.event Termoanalytický seminář TAS 2022 (27.01.2022 - 27.01.2022, Pardubice) cze
dc.peerreviewed yes eng
dc.publicationstatus postprint eng
dc.identifier.obd 39887873


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account