Digitální knihovnaUPCE
 

Izotachoforetické stanovení denatonia

Diplomová práce
Náhled

Datum publikování

2022

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Denaturácia v zmysle znehodnotenia potravín sa používa hlavne na denaturáciu alkoholu aby sa stal nevhodným na ľudskú spotrebu. Robí sa pridaním jedného či viacerých denaturačných činidiel do syntetického alkoholu. Denaturuje sa rôznymi činidlami, z ktorých jedno je denatónium benzoát alebo Bitrex, najhorkejšia látka na svete, ktorú poznáme. Pridáva sa do množstva produktov od domácností po automobilový priemysel. V práci je prehľad metód na stanovenie tohoto denaturantu ako aj jeho stanovenie katiónovou izotachoforézou.

Rozsah stran

51 s. (69 399 znakov)

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

izotachoréza, denaturácia, denatónium benzoát, denaturovaný alkohol, isotachophoresis, denaturation, denatonium benzoate, denaturated alcohol

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced