Izotachoforetické stanovení denatonia
Diplomová práceOtevřený přístupDatum publikování
2022
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Denaturácia v zmysle znehodnotenia potravín sa používa hlavne na denaturáciu alkoholu aby sa stal nevhodným na ľudskú spotrebu. Robí sa pridaním jedného či viacerých denaturačných činidiel do syntetického alkoholu.
Denaturuje sa rôznymi činidlami, z ktorých jedno je denatónium benzoát alebo Bitrex, najhorkejšia látka na svete, ktorú poznáme. Pridáva sa do množstva produktov od domácností po automobilový priemysel. V práci je prehľad metód na stanovenie tohoto denaturantu ako aj jeho stanovenie katiónovou izotachoforézou.
Rozsah stran
51 s. (69 399 znakov)
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
izotachoréza, denaturácia, denatónium benzoát, denaturovaný alkohol, isotachophoresis, denaturation, denatonium benzoate, denaturated alcohol