dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.author |
Vlčková, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2022-09-07T13:15:25Z |
|
dc.date.available |
2022-09-07T13:15:25Z |
|
dc.date.issued |
2022 |
|
dc.date.submitted |
2022-06-29 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/80275 |
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá problematikou biogenních aminů. Jsou zde sepsány nejběžnější biogenní aminy, jejich vlastnosti a výskyt. Pozornost je věnována souvislostem mezi biogenními aminy a potravinami. Prezentovány jsou rovněž toxické účinky biogenních aminů a jejich vliv na lidské zdraví. V neposlední řadě je tato práce věnovaná metodám stanovení biogenních aminů. |
cze |
dc.format |
47 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
biogenní aminy |
cze |
dc.subject |
endogenní biogenní aminy |
cze |
dc.subject |
exogenní biogenní aminy |
cze |
dc.subject |
histaminová intolerance |
cze |
dc.subject |
toxicita |
cze |
dc.subject |
biogenic amines |
eng |
dc.subject |
exogenous biogenic amines |
eng |
dc.subject |
endogenous biogenic amines |
eng |
dc.subject |
histamin intolerance |
eng |
dc.subject |
toxicity |
eng |
dc.title |
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách |
cze |
dc.title.alternative |
Biogenic amines and their importance in food |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2022-08-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the problematics of biogenic amines. There are written the most common representatives of biogenic amines, their properties, and their occurrence. Attention is paid to the connection between biogenic amines and food. The toxicity of biogenic amines and how biogenic amines can affect human health are presented. Finally, there are described methods of biogenic amines analysis. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce,poté byla seznámena s posudkem vedoucího této práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
44708 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |