Biogenní aminy a jejich význam v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Vlčková, Michaela
dc.date.accessioned 2022-09-07T13:15:25Z
dc.date.available 2022-09-07T13:15:25Z
dc.date.issued 2022
dc.date.submitted 2022-06-29
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/80275
dc.description.abstract Tato práce se zabývá problematikou biogenních aminů. Jsou zde sepsány nejběžnější biogenní aminy, jejich vlastnosti a výskyt. Pozornost je věnována souvislostem mezi biogenními aminy a potravinami. Prezentovány jsou rovněž toxické účinky biogenních aminů a jejich vliv na lidské zdraví. V neposlední řadě je tato práce věnovaná metodám stanovení biogenních aminů. cze
dc.format 47 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject biogenní aminy cze
dc.subject endogenní biogenní aminy cze
dc.subject exogenní biogenní aminy cze
dc.subject histaminová intolerance cze
dc.subject toxicita cze
dc.subject biogenic amines eng
dc.subject exogenous biogenic amines eng
dc.subject endogenous biogenic amines eng
dc.subject histamin intolerance eng
dc.subject toxicity eng
dc.title Biogenní aminy a jejich význam v potravinách cze
dc.title.alternative Biogenic amines and their importance in food eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2022-08-22
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the problematics of biogenic amines. There are written the most common representatives of biogenic amines, their properties, and their occurrence. Attention is paid to the connection between biogenic amines and food. The toxicity of biogenic amines and how biogenic amines can affect human health are presented. Finally, there are described methods of biogenic amines analysis. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce,poté byla seznámena s posudkem vedoucího této práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 44708
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet