Mikrobiální bezpečnost smoothie drinků
Diplomová práceDatum publikování
2022
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Diplomová práce se zabývá mikrobiální bezpečností komerčně prodávaných smoothie drinků. Teoretická část se zaměřuje na bezpečnost potravin, dále pak uvádí informace o možných kontaminantech zpracovávaných surovin a charakteristiku nejčastěji sledovaných mikroorganismů včetně možnosti stanovení a identifikace. V praktické části se následně experiment zaměřuje na sledování vybraných mikrobiologických ukazatelů ve vzorcích, tvorbou biofilmů a citlivostmi izolovaných bakterií vůči vybraným antibiotikům. Izolované kmeny byly identifikovány prostřednictvím MALDI-TOF MS.
Rozsah stran
107 s. (196 365 znaků)
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce bude přístupná od 31.05.2025
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Hodnocení a analýza potravin
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
smoothie, bezpečnost potravin, identifikace bakterií, biofilm, antibiotika, smoothie, food safety, bacterial identification, biofilm, antibiotics