Digitální knihovnaUPCE
 

Mikrobiální bezpečnost smoothie drinků

Diplomová práce

Abstrakt

Diplomová práce se zabývá mikrobiální bezpečností komerčně prodávaných smoothie drinků. Teoretická část se zaměřuje na bezpečnost potravin, dále pak uvádí informace o možných kontaminantech zpracovávaných surovin a charakteristiku nejčastěji sledovaných mikroorganismů včetně možnosti stanovení a identifikace. V praktické části se následně experiment zaměřuje na sledování vybraných mikrobiologických ukazatelů ve vzorcích, tvorbou biofilmů a citlivostmi izolovaných bakterií vůči vybraným antibiotikům. Izolované kmeny byly identifikovány prostřednictvím MALDI-TOF MS.

Rozsah stran

107 s. (196 365 znaků)

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce bude přístupná od 31.05.2025

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Hodnocení a analýza potravin

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

smoothie, bezpečnost potravin, identifikace bakterií, biofilm, antibiotika, smoothie, food safety, bacterial identification, biofilm, antibiotics

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced