dc.contributor.advisor |
Linda, Bohdan |
|
dc.contributor.author |
Machková, Natálie
|
|
dc.date.accessioned |
2022-07-02T04:53:22Z |
|
dc.date.available |
2022-07-02T04:53:22Z |
|
dc.date.issued |
2022 |
|
dc.date.submitted |
2022-04-30 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/79849 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá problematikou franchisingu a jeho využitím pro malé a střední podniky. V práci je vysvětlena základní problematika a související pojmy. Dále se práce zabývá konkrétním franchisingovým řetězcem, a to jak z pohledu franchisora, tak z pohledu jednotlivých franchisantů. V závěru praktické části je také analyzováno, zda je poskytovatel i příjemce franchisy schopen lépe konkurovat ostatním ekonomickým subjektům na trhu. |
cze |
dc.format |
78 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
malé a střední podniky |
cze |
dc.subject |
podnikání |
cze |
dc.subject |
franchising |
cze |
dc.subject |
konkurenceschopnost |
cze |
dc.subject |
small and medium enterprises |
eng |
dc.subject |
business |
eng |
dc.subject |
franchising |
eng |
dc.subject |
competitiveness |
eng |
dc.title |
Využití Franchisingu pro zvyšování konkurenceschopnosti malých a středních podniků |
cze |
dc.title.alternative |
Use of Franchising to increase the competitiveness of small and medium-sized enterprises |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Mlázovský, Martin |
|
dc.date.accepted |
2022-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis deals with the issue of franchising and its use for small and medium-sized enterprises. The thesis explains the basic issues and related concepts. Furthermore, the work deals with a specific franchise chain, both from the perspective of the franchisor and from the perspective of individual franchisees. At the end of the practical part, it is also analyzed whether the provider and the recipient of the franchise is able to better compete with other economic entities in the market. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta ekonomicko-správní |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a management podniku |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu práce s názvem Využití franchisingu pro zvyšování konkurenceschopnosti malých a středních podniků. Cílem práce je analýza a vyhodnocení, zda a v jaké míře franchising může poskytnout malým a středním podnikům konkurenční výhodu.
O1: Hraje při poskytování franchisingu roli velikost firmy?
Otázky oponenta
O1: Na straně 65 uvádíte nevýhodu franchisingu z pohledu franchisora šíření dezinformací o produktech a materiálech od franchisantů, můžete vysvětlit, o jaké konkrétní dezinformace se jedná?
O2: Ve své práci uvádíte jako jedno z doporučení zvýšit marketingové aktivity (konkrétně podporu prodeje a eventy) ; z jakého důvodu navrhujete využít právě tyto nástroje komunikačního mixu a můžete alespoň nastínit rozpočet na tyto aktivity?
Doplňující otázky komise
O1: Popište konkrétní činnosti vyplývající z franchisingu.
O2: Popište, jak jste prováděla dotazníkové šetření.
Studentka na otázky dokázala správně reagovat a v problematice se orientovala. |
cze |
dc.identifier.stag |
43237 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |