Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované mikroextrakce tuhou fází

Diplomová práce
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2021

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá analýzou těkavých látek v pivovarských sladech technikou Vac-HSSPME s kombinací sorpčních teplot ve spojení s GC-MS/FID analýzou. V teoretické části jsou popsány poznatky o pivovarských sladech a jejich výrobě. Dále jsou popsány extrakční a chromatografické metody. Experimentální část je věnována optimalizaci celého procesu extrakce Vac-HSSPME a následné GC-MS/FID analýze. Na základě optimalizace jsou finální podmínky aplikovány na analýzu 14 vzorků pivovarských sladů.

Rozsah stran

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

slad, Aromaprofil, Vac-HSSPME, kombinace sorpčních teplot, GC-MS/FID, malt, Aromaprofil, Vac-HSSPME, Combination of sorption temperatures, GC-MS/FID

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced