Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované mikroextrakce tuhou fází
Diplomová práce Náhled není k dispozici
Datum publikování
2021
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato diplomová práce se zabývá analýzou těkavých látek v pivovarských sladech technikou Vac-HSSPME s kombinací sorpčních teplot ve spojení s GC-MS/FID analýzou. V teoretické části jsou popsány poznatky o pivovarských sladech a jejich výrobě. Dále jsou popsány extrakční a chromatografické metody. Experimentální část je věnována optimalizaci celého procesu extrakce Vac-HSSPME a následné GC-MS/FID analýze. Na základě optimalizace jsou finální podmínky aplikovány na analýzu 14 vzorků pivovarských sladů.
Rozsah stran
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
slad, Aromaprofil, Vac-HSSPME, kombinace sorpčních teplot, GC-MS/FID, malt, Aromaprofil, Vac-HSSPME, Combination of sorption temperatures, GC-MS/FID