Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Ostrá, Veronika
dc.date.accessioned 2021-10-04T07:27:54Z
dc.date.available 2021-10-04T07:27:54Z
dc.date.issued 2021
dc.date.submitted 2021-06-29
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/78595
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá vlivem vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného. Teoretická část popisuje rohovník obecný, metody mletí a také antioxidační vlastnosti. Experimentální část se zaobírá tím, jak různá doba mletí rohovníku obecného ovlivňuje barevnost, distribuci částic, sorpční vlastnosti, infračervené spektrum, antioxidační vlastnosti a biologickou dostupnost. cze
dc.format 88 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject rohovník cze
dc.subject mletí cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject barevnost cze
dc.subject sorpce cze
dc.subject trávení cze
dc.subject carob eng
dc.subject grinding eng
dc.subject antioxidants eng
dc.subject color eng
dc.subject sorption eng
dc.subject digestion eng
dc.title Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného cze
dc.title.alternative The effect of vibratory grinding on the chemical and physical properties of carob powder eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Adam, Martin
dc.date.accepted 2021-09-07
dc.description.abstract-translated This master thesis deals with effect of vibratory grinding on the chemical and physical properties of carob powder. The theoretical part describes carob, grinding methods and antioxidant properties. The experimental part deals with carob and how different time of grinding carob affects color, particle distribution, sorption, infrared spectrum, antioxidant properties and bioavailability. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 42319
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet