dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Ostrá, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2021-10-04T07:27:54Z |
|
dc.date.available |
2021-10-04T07:27:54Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.date.submitted |
2021-06-29 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/78595 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá vlivem vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného. Teoretická část popisuje rohovník obecný, metody mletí a také antioxidační vlastnosti. Experimentální část se zaobírá tím, jak různá doba mletí rohovníku obecného ovlivňuje barevnost, distribuci částic, sorpční vlastnosti, infračervené spektrum, antioxidační vlastnosti a biologickou dostupnost. |
cze |
dc.format |
88 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
rohovník |
cze |
dc.subject |
mletí |
cze |
dc.subject |
antioxidanty |
cze |
dc.subject |
barevnost |
cze |
dc.subject |
sorpce |
cze |
dc.subject |
trávení |
cze |
dc.subject |
carob |
eng |
dc.subject |
grinding |
eng |
dc.subject |
antioxidants |
eng |
dc.subject |
color |
eng |
dc.subject |
sorption |
eng |
dc.subject |
digestion |
eng |
dc.title |
Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného |
cze |
dc.title.alternative |
The effect of vibratory grinding on the chemical and physical properties of carob powder |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Adam, Martin |
|
dc.date.accepted |
2021-09-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
This master thesis deals with effect of vibratory grinding on the chemical and physical properties of carob powder. The theoretical part describes carob, grinding methods and antioxidant properties. The experimental part deals with carob and how different time of grinding carob affects color, particle distribution, sorption, infrared spectrum, antioxidant properties and bioavailability. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího
a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
42319 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |