Chemické a fyzikální vlastnosti lipového sirupu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Hloušková, Tereza
dc.date.accessioned 2021-10-04T07:27:54Z
dc.date.available 2021-10-04T07:27:54Z
dc.date.issued 2021
dc.date.submitted 2021-07-07
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/78594
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá chemickými a fyzikálními vlastnostmi různě připravených lipových sirupů. V teoretické části jsou popsány biologicky aktivní složky lipového květu a jejich účinky. Dále je popsáno, v jakých formách se lipový květ využívá s ohledem na platnou legislativu. Na závěr teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v části praktické. Praktická část se pak zabývá přípravou lipových sirupů a jejich výslednými vlastnostmi, které jsou následně sledovány i během skladování. Mimo jiné byla změřena i infračervená spektra lyofilizátů připravených lipových sirupů. cze
dc.format 96 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject lípa cze
dc.subject lipový sirup cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject linden eng
dc.subject linden syrup eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.title Chemické a fyzikální vlastnosti lipového sirupu cze
dc.title.alternative Chemical and physical properties of linden syrup eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2021-09-06
dc.description.abstract-translated This thesis examines the chemical and physical properties of linden syrup prepared by different methods. The theoretical part describes the biologically active compounds and their effects on human health. After that, various uses of linden flower as a food ingredient or medicine herb with the relation to the legislation are described. Analytical methods used in the practical part of thesis were characterized. The chemical and physical properties of linden syrup prepared by different methods as well as their changes during storage were examined. For lyophilized syrups, the infrared spectra were also collected. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 42317
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet