Zavedení molekulárně biologických metod pro identifikaci plísní rodu Fusarium z ječmene

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Brožková, Iveta
dc.contributor.author Holíková, Kristýna
dc.date.accessioned 2021-10-04T07:27:53Z
dc.date.available 2021-10-04T07:27:53Z
dc.date.issued 2021
dc.date.submitted 2021-07-16
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/78592
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá problematikou identifikace plísní rodu Fusarium v ječmeni. Hlavní část je věnována extrakci plísňové DNA ze vzorků bez předešlé izolace čistých kultur fuzárií. Dále popisuje analýzu extrahované DNA multiplexní polymerázovou řetězovou reakcí. Druhově-specifická identifikace je zaměřena na F. tricinctum, F. graminearum, F. sporotrichioidech, F. langsethiae, F. culmorum, F. equiseti a F. poae. cze
dc.format 67 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná od 06.09.2024. cze
dc.subject plísně cze
dc.subject rod Fusarium cze
dc.subject extrakce DNA cze
dc.subject metoda PCR cze
dc.subject Molds eng
dc.subject genus Fusarium eng
dc.subject DNA extraction eng
dc.subject PCR method eng
dc.title Zavedení molekulárně biologických metod pro identifikaci plísní rodu Fusarium z ječmene cze
dc.title.alternative Application of molecular biological methods for identification of Fusarium fungi from barley eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Koryčanová, Květa
dc.date.accepted 2021-09-07
dc.description.abstract-translated The diploma thesis reports the identification of Fusarium species in barely. Main aim of this thesis is extraction of DNA from barley samples without isolation of single Fusarium cultures. The next part is focuses on analysis of extracted DNA by multiplex polymerase chain reaction method. Species-specific identification includes F. tricinctum, F. graminearum, F. sporotrichioidech, F. langsethiae, F. culmorum, F. equiseti and F. poae. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 42181
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet