Barevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studena

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Pulchartová, Monika
dc.date.accessioned 2021-09-06T07:35:26Z
dc.date.available 2021-09-06T07:35:26Z
dc.date.issued 2021
dc.date.submitted 2021-07-16
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/78334
dc.description.abstract Bakalářská práce shrnuje obecné informace o zpracování kávy, o jejím chemickém složení a o přípravě nápojů z kávových zrn. Zaměřuje se na měření antioxidační aktivity a barevnosti kávy, která byla připravena pomocí studené vody. Každý vzorek byl připraven dvěma způsoby. Poprvé byly pomletá kávová zrna macerována ve studené vodě po dobu 24 hodin (5°C). Podruhé byla pomletá káva přefiltrována pomocí studené vody a filtru V60. Kávový nápoj připravený macerací měl vyšší antioxidační aktivitu, byl tmavší, výrazně červenější a žlutější. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject káva cze
dc.subject macerace za studena cze
dc.subject barevnost cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject coffee eng
dc.subject cold maceration eng
dc.subject color eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.title Barevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studena cze
dc.title.alternative Colour and antioxidant properties of cold brew coffee eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2021-08-23
dc.description.abstract-translated The bachelor's thesis summarizes general information about coffee processing, its chemical composition and the preparation of beverages from coffee beansIt focuses on measuring antioxidant activity and color of coffee, which was prepared using cold water. Each sample was prepared in two ways. For the first time, ground coffee beans macerated in distilled water for 24 hours (5°C). For the second time, the ground coffee was filtered using cold water and a V60 filter. Coffee brew prepared by cold maceration exhibited higher antioxidant aktivity darker and more red and yellow in collor eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s tématem své bakalářské práce a zodpověděla otázky členů komise. cze
dc.identifier.stag 42640
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet