dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Pulchartová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2021-09-06T07:35:26Z |
|
dc.date.available |
2021-09-06T07:35:26Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.date.submitted |
2021-07-16 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/78334 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce shrnuje obecné informace o zpracování kávy, o jejím chemickém složení a o přípravě nápojů z kávových zrn. Zaměřuje se na měření antioxidační aktivity a barevnosti kávy, která byla připravena pomocí studené vody. Každý vzorek byl připraven dvěma způsoby. Poprvé byly pomletá kávová zrna macerována ve studené vodě po dobu 24 hodin (5°C). Podruhé byla pomletá káva přefiltrována pomocí studené vody a filtru V60. Kávový nápoj připravený macerací měl vyšší antioxidační aktivitu, byl tmavší, výrazně červenější a žlutější. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
káva |
cze |
dc.subject |
macerace za studena |
cze |
dc.subject |
barevnost |
cze |
dc.subject |
antioxidační aktivita |
cze |
dc.subject |
coffee |
eng |
dc.subject |
cold maceration |
eng |
dc.subject |
color |
eng |
dc.subject |
antioxidant activity |
eng |
dc.title |
Barevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studena |
cze |
dc.title.alternative |
Colour and antioxidant properties of cold brew coffee |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2021-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor's thesis summarizes general information about coffee processing, its chemical composition and the preparation of beverages from coffee beansIt focuses on measuring antioxidant activity and color of coffee, which was prepared using cold water. Each sample was prepared in two ways. For the first time, ground coffee beans macerated in distilled water for 24 hours (5°C). For the second time, the ground coffee was filtered using cold water and a V60 filter. Coffee brew prepared by cold maceration exhibited higher antioxidant aktivity darker and more red and yellow in collor |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s tématem své bakalářské práce a zodpověděla otázky členů komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
42640 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |