Využití moderních analytických technik pro analýzu aminokyselin v potravinových doplňcích

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Klikarová, Jitka
dc.contributor.author Langová, Alena
dc.date.accessioned 2021-09-06T07:31:30Z
dc.date.available 2021-09-06T07:31:30Z
dc.date.issued 2021
dc.date.submitted 2021-07-16
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/78160
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je literární rešerší zaměřenou na stanovení aminokyselin v potravinových doplňcích. Nejprve byla popsána obecná charakteristika aminokyselin, včetně jejich klasifikace, a poté byly detailněji diskutovány významní zástupci. Následně byly charakterizovány a porovnávány vybrané sportovní doplňky stravy skládající se z různých druhů aminokyselin. Poslední část bakalářská práce se věnuje analytickému stanovení aminokyselin pomocí technik vysokoúčinné kapalinové chromatografie a zónové elektroforézy. cze
dc.format 47 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject aminokyseliny cze
dc.subject doplňky stravy cze
dc.subject vysokoúčinná kapalinová chromatografie cze
dc.subject kapilární zónová elektroforéza cze
dc.subject amino acids eng
dc.subject dietary supplements eng
dc.subject high performance liquid chromatography eng
dc.subject capillary zone electrophoresis eng
dc.title Využití moderních analytických technik pro analýzu aminokyselin v potravinových doplňcích cze
dc.title.alternative Use of Modern Analytical Techniques for the Analysis of Amino Acids in Dietary Supplements eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2021-08-23
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is a theoretical research focused on the determination of amino acids in dietary supplements. First, the general characteristics of amino acids, including their classification, were described, and then important representatives were discussed in more detail. Subsequently, selected dietary supplements for athletes comprising of different types of amino acids were characterized and compared. The final part of the bachelor thesis dealt with the analytical determination of amino acids using techniques of high-performance liquid chromatography and capillary zone electrophoresis. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Farmakochemie a medicinální materiály cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Farmakochemie a medicinální materiály cze
dc.description.defence Ovlivnění vlastností aminokyselin derivatizací, problém racemizace cze
dc.identifier.stag 41958
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet