Digitální knihovnaUPCE
 

Voltammetric determination of ascorbic acid in foodstuffs using modified carbon paste electrodes

ČlánekOtevřený přístuppeer-reviewedpublished

Abstrakt

Application of differential pulse cathodic stripping voltammetry for determination of ascorbic acid in foodstuffs have been investigated using a carbon paste electrode modified by cobalt(II) phthalocyanine, which was found to facilitate its oxidation and to decrease the necessary overvoltage. The method showed a good linearity up to 70 ppm of ascorbic acid with a detection limit of 0.8 ppm. When applied to analyse the real samples (fruit juices), the results agreed well with those obtained by traditional titrimetric determination.

Rozsah stran

p. 139-151

ISSN

1211-5541

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Scientific papers of the University of Pardubice. Series A, Faculty of Chemical technology. 3(1997)

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

ISBN

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

47333-3

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced