Voltammetric determination of ascorbic acid in foodstuffs using modified carbon paste electrodes
Článekpeer-reviewedpublishedDatum publikování
1997
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Abstrakt
Application of differential pulse cathodic stripping voltammetry for determination of ascorbic acid in foodstuffs have been investigated using a carbon paste electrode modified by cobalt(II) phthalocyanine, which was found to facilitate its oxidation and to decrease the necessary overvoltage. The method showed a good linearity up to 70 ppm of ascorbic acid with a detection limit of 0.8 ppm. When applied to analyse the real samples (fruit juices), the results agreed well with those obtained by traditional titrimetric determination.
Rozsah stran
p. 139-151
ISSN
1211-5541
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Scientific papers of the University of Pardubice. Series A, Faculty of Chemical technology. 3(1997)
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
open access
Název akce
ISBN
Studijní obor
Studijní program
Signatura tištěné verze
47333-3
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)