Digitální knihovnaUPCE
 

Anaerobní střevní bakterie a jejich význam

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2020

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce v první části obsahuje základní charakteristiku významných striktně anaerobních bakteriálních rodů vyskytujících se ve střevě s uvedením jejich biochemických vlastností, výskytu, faktorů patogenity, mikroskopických charakteristik a kultivačních možností. V další části popisuje vývoj střevní mikrobioty v průběhu ontogeneze člověka a její význam ve zdravém střevě i možnost působení negativního. V rámci střevních onemocnění je důležitá prevence a léčba, která je uvedena ve třetí kapitole spolu s laboratorní diagnostikou.

Rozsah stran

64 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Zdravotní laborant

Studijní program

Speciální chemicko-biologické obory

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

střevo, střevní mikrobiota, anaerobní bakterie, střevní onemocnění, intestine, intestinal microbiota, anaerobic bacteria, intestinal disease

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced