dc.contributor.advisor |
Šilha, David |
|
dc.contributor.author |
Proroková, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2020-09-16T14:32:05Z |
|
dc.date.available |
2020-09-16T14:32:05Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.date.submitted |
2020-06-30 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/76564 |
|
dc.description.abstract |
Hlavní náplní této bakalářské práce je posouzení mikrobiologické (ne)bezpečnosti zvěřiny. V první části se text zaměřuje na mysliveckou praxi, nastiňuje pravidla lovení zvěře i podmínky nutné ke splnění legislativy. Dále popisuje pravidla obchodování se zvěřinou a zároveň samotný prodej zvěřiny. Práce se taktéž zabývá přenosnými chorobami ze zvěře na člověka (zoonózami), okrajově jsou popisovány virové a parazitární onemocnění. Avšak hlavní pozornost je věnována nemocím bakteriálního původu. Poslední část bakalářské práce se věnuje posouzení rizika spojeného s konzumací zvěřiny. |
cze |
dc.format |
78 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
zvěř |
cze |
dc.subject |
zvěřina |
cze |
dc.subject |
zoonotická onemocnění |
cze |
dc.subject |
mikrobiologická bezpečnost |
cze |
dc.subject |
wildlife |
eng |
dc.subject |
venison |
eng |
dc.subject |
zoonotic diseases |
eng |
dc.subject |
microbiological safety |
eng |
dc.title |
Mikrobiologická (ne)bezpečnost zvěřiny |
cze |
dc.title.alternative |
Microbiological (Non-)Safety of Venison |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2020-08-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main goal of this bachelor thesis is the assessment of microbiological safety and risk of venison. The first part focuses on hunting practice, describes the rules of hunting and the requirements necessary to comply with legislation. This bachelor thesis provides basic information about hunting as well as outlining the rules of hunting, hunting legislation and terms of selling and trading venison. The main part of the bachelor thesis is focused on diseases transferble from animals to humans (also known as zoonosis), viral and parasitic diseases of wild animals are described in this part and the special attention is given to bacterial diseases. The last part of the bachelor thesis is aimed on the risk assessment associated with consuming of venison. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Zdravotní laborant |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Speciální chemicko-biologické obory |
cze |
dc.description.defence |
1. Prezentace výsledků bakalářské práce.
2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce.
3. Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k BP. |
cze |
dc.identifier.stag |
39698 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |