Potraviny jako zdroj látek s analgetickým účinkem
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2020
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První část práce je zaměřena na téma bolest, její historii, složky, druhy bolesti, ale také její léčbu. Léčba bolesti je popsána dle rozdělení na farmakologickou a nefarmakologickou terapii. Práce stručně popisuje, co jsou to potraviny, jejich historii a k čemu slouží. Druhá část obsahuje literární rešerši publikovaných studií v anglickém jazyce. Rešerše je zaměřena na potraviny a látky v nich obsažené, které mají analgetický účinek
Rozsah stran
48 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Zdravotní laborant
Studijní program
Speciální chemicko-biologické obory
Signatura tištěné verze
Umístění tištěné verze
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
bolest, analgetický účinek, potraviny, nefarmakologická léčba, pain, analgesic effect, foodstuff, non-pharmacological therapy