Digitální knihovnaUPCE
 

Potraviny jako zdroj látek s analgetickým účinkem

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2020

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První část práce je zaměřena na téma bolest, její historii, složky, druhy bolesti, ale také její léčbu. Léčba bolesti je popsána dle rozdělení na farmakologickou a nefarmakologickou terapii. Práce stručně popisuje, co jsou to potraviny, jejich historii a k čemu slouží. Druhá část obsahuje literární rešerši publikovaných studií v anglickém jazyce. Rešerše je zaměřena na potraviny a látky v nich obsažené, které mají analgetický účinek

Rozsah stran

48 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Zdravotní laborant

Studijní program

Speciální chemicko-biologické obory

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

bolest, analgetický účinek, potraviny, nefarmakologická léčba, pain, analgesic effect, foodstuff, non-pharmacological therapy

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced