Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Jiroutková, Lucie
dc.date.accessioned 2020-09-16T14:30:07Z
dc.date.available 2020-09-16T14:30:07Z
dc.date.issued 2020
dc.date.submitted 2020-06-30
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/76496
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá využitím vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek v pivovarských sladech. Teoretická část diplomové práce obsahuje poznatky o pivovarských sladech, zaměřuje se na aromaprofil v potravinách, zejména ve sladu. Další část je soustředěna na izolaci těkavých látek z pivovarských sladů a jejich následnou chromatografickou analýzu. Experimentální část diplomové práce je věnována optimalizaci celého extrakčního postupu Vac-HSSPME. Dosažné výsledky byly srovnávány s klasickou HS-SPME. Optimalizované podmínky byly použity pro extrakci 18 vzorků pivovarských sladů. Extrahované látky byly analyzovány pomocí spojení GC-MS a GC-FID. cze
dc.format 130 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject Vac-HSSPME cze
dc.subject slad cze
dc.subject aromaprofil cze
dc.subject plynová chromatografie cze
dc.subject Vac-HSSPME eng
dc.subject malt eng
dc.subject aromaprofil eng
dc.subject gas chromatography eng
dc.title Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází cze
dc.title.alternative Analysis of brewing malts volatile compounds profile using vacuum-assisted solid phase microextraction method eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Červenka, Libor
dc.date.accepted 2020-09-07
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with the use of vacuum-assisted solid-phase microextraction for the analysis of the profile of volatile substances in brewing malts. Theoretical part of the diploma thesis contains knowledge of brewer´s malts, it also focuses on the aromaprofile in food, especially malt samples. The next part is focused on the isolation of volatile substances from brewer´s malts and their subsequent chromatographic analysis. The experimental part of the diploma thesis is devoted to optimization of the entire Vac-HSSPME extraction procedure. Obtained results were compared with conventional HS-SPME. Optimized conditions were applied to the extraction of 18 samples of brewing malts, which were analyzed by a combination of GC-MS and GC-FID. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 40088
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet