dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.author |
Jiroutková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2020-09-16T14:30:07Z |
|
dc.date.available |
2020-09-16T14:30:07Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.date.submitted |
2020-06-30 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/76496 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá využitím vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek v pivovarských sladech. Teoretická část diplomové práce obsahuje poznatky o pivovarských sladech, zaměřuje se na aromaprofil v potravinách, zejména ve sladu. Další část je soustředěna na izolaci těkavých látek z pivovarských sladů a jejich následnou chromatografickou analýzu. Experimentální část diplomové práce je věnována optimalizaci celého extrakčního postupu Vac-HSSPME. Dosažné výsledky byly srovnávány s klasickou HS-SPME. Optimalizované podmínky byly použity pro extrakci 18 vzorků pivovarských sladů. Extrahované látky byly analyzovány pomocí spojení GC-MS a GC-FID. |
cze |
dc.format |
130 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Vac-HSSPME |
cze |
dc.subject |
slad |
cze |
dc.subject |
aromaprofil |
cze |
dc.subject |
plynová chromatografie |
cze |
dc.subject |
Vac-HSSPME |
eng |
dc.subject |
malt |
eng |
dc.subject |
aromaprofil |
eng |
dc.subject |
gas chromatography |
eng |
dc.title |
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of brewing malts volatile compounds profile using vacuum-assisted solid phase microextraction method |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Červenka, Libor |
|
dc.date.accepted |
2020-09-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis deals with the use of vacuum-assisted solid-phase microextraction for the analysis of the profile of volatile substances in brewing malts. Theoretical part of the diploma thesis contains knowledge of brewer´s malts, it also focuses on the aromaprofile in food, especially malt samples. The next part is focused on the isolation of volatile substances from brewer´s malts and their subsequent chromatographic analysis. The experimental part of the diploma thesis is devoted to optimization of the entire Vac-HSSPME extraction procedure. Obtained results were compared with conventional HS-SPME. Optimized conditions were applied to the extraction of 18 samples of brewing malts, which were analyzed by a combination of GC-MS and GC-FID. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
40088 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |