Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Shaparenko, Iryna
dc.date.accessioned 2020-09-16T14:29:46Z
dc.date.available 2020-09-16T14:29:46Z
dc.date.issued 2020
dc.date.submitted 2020-07-21
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/76482
dc.description.abstract V teoretické části bakalářské práce byl popsán krátký přehled historie limonád, základní složky, technologie výroby kolových nápojů a metody stanovení vybraných složek. V experimentální části bylo provedeno stanovení obsahu hlavních kyselin potenciometrickou titrací a obsahu cukrů pomocí metody dle Schoorla. cze
dc.format 47 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject nealkoholické kolové nápoje cze
dc.subject cukry cze
dc.subject kyselina fosforečná cze
dc.subject kyselina citronová cze
dc.subject metoda dle Schoorla cze
dc.subject potenciometrická titrace cze
dc.subject soft cola drinks eng
dc.subject sugars eng
dc.subject phosphoric acid eng
dc.subject citric acid eng
dc.subject Schoorl method eng
dc.subject potentiometric titration eng
dc.title Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek cze
dc.title.alternative Cola-type Beverages - production and analysis of selected components eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2020-08-17
dc.description.abstract-translated In the theoretical part of bachelor?s work, the history of lemonades, the main ingredients, the production technology of cola drinks, and methods of determining the selected ingredients were described. In the experimental part, the content of acidic components was determined by potentiometric titration and the content of sugars was determined by Schoorl method. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 40068
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet