dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.author |
Shaparenko, Iryna
|
|
dc.date.accessioned |
2020-09-16T14:29:46Z |
|
dc.date.available |
2020-09-16T14:29:46Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.date.submitted |
2020-07-21 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/76482 |
|
dc.description.abstract |
V teoretické části bakalářské práce byl popsán krátký přehled historie limonád, základní složky, technologie výroby kolových nápojů a metody stanovení vybraných složek. V experimentální části bylo provedeno stanovení obsahu hlavních kyselin potenciometrickou titrací a obsahu cukrů pomocí metody dle Schoorla. |
cze |
dc.format |
47 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
nealkoholické kolové nápoje |
cze |
dc.subject |
cukry |
cze |
dc.subject |
kyselina fosforečná |
cze |
dc.subject |
kyselina citronová |
cze |
dc.subject |
metoda dle Schoorla |
cze |
dc.subject |
potenciometrická titrace |
cze |
dc.subject |
soft cola drinks |
eng |
dc.subject |
sugars |
eng |
dc.subject |
phosphoric acid |
eng |
dc.subject |
citric acid |
eng |
dc.subject |
Schoorl method |
eng |
dc.subject |
potentiometric titration |
eng |
dc.title |
Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek |
cze |
dc.title.alternative |
Cola-type Beverages - production and analysis of selected components |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2020-08-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part of bachelor?s work, the history of lemonades, the main ingredients, the production technology of cola drinks, and methods of determining the selected ingredients were described. In the experimental part, the content of acidic components was determined by potentiometric titration and the content of sugars was determined by Schoorl method. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
40068 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |