Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie
dc.contributor.author Bártová, Michaela
dc.date.accessioned 2020-09-16T14:29:44Z
dc.date.available 2020-09-16T14:29:44Z
dc.date.issued 2020
dc.date.submitted 2020-07-20
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/76478
dc.description.abstract Práce se zaměřuje na popis sacharidů a sladidel, na jejich rozdělení, vlastnosti a metabolické pochody, kterým podléhají v organismu. V práci j sou také uvedeny některé alternativy, kterými se nahrazuje klasický cukr. Zabývá se zároveň účinky sacharidů na organismus. Závěrečná část práce pojednává o tzv. nízkosacharidové dietě, jejímu popisu, adaptaci a příznivému vlivu na zdraví člověka. cze
dc.format 74 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject sacharidy cze
dc.subject glukóza cze
dc.subject fruktóza cze
dc.subject sacharóza cze
dc.subject sladidla cze
dc.subject metabolismus sacharidů cze
dc.subject nízkosacharidová strava cze
dc.subject carbohydrates eng
dc.subject glucose eng
dc.subject fructose eng
dc.subject sucrose eng
dc.subject sweeteners eng
dc.subject metabolism of carbohydrates eng
dc.subject low- carbohydrate diet eng
dc.title Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus cze
dc.title.alternative Carbohydrates in diet and their influence to organism eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2020-08-17
dc.description.abstract-translated The thesis focuses on the description of carbohydrates and sweeteners, their classification, pro- perties and metabolism in the human body. The work also presents some alternatives that replace regular sugar. Also, the effects of carbohydrates on the body are mentioned. The final part contains information about low-carbohydrate diet. Especially the description of low carbo- hydrate diet, the adaptation and beneficial effects of low carbohydrate diet on human health. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucí diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 40062
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet