dc.contributor.advisor |
Korecká, Lucie |
|
dc.contributor.author |
Bártová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2020-09-16T14:29:44Z |
|
dc.date.available |
2020-09-16T14:29:44Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.date.submitted |
2020-07-20 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/76478 |
|
dc.description.abstract |
Práce se zaměřuje na popis sacharidů a sladidel, na jejich rozdělení, vlastnosti a metabolické pochody, kterým podléhají v organismu. V práci j sou také uvedeny některé alternativy, kterými se nahrazuje klasický cukr. Zabývá se zároveň účinky sacharidů na organismus. Závěrečná část práce pojednává o tzv. nízkosacharidové dietě, jejímu popisu, adaptaci a příznivému vlivu na zdraví člověka. |
cze |
dc.format |
74 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sacharidy |
cze |
dc.subject |
glukóza |
cze |
dc.subject |
fruktóza |
cze |
dc.subject |
sacharóza |
cze |
dc.subject |
sladidla |
cze |
dc.subject |
metabolismus sacharidů |
cze |
dc.subject |
nízkosacharidová strava |
cze |
dc.subject |
carbohydrates |
eng |
dc.subject |
glucose |
eng |
dc.subject |
fructose |
eng |
dc.subject |
sucrose |
eng |
dc.subject |
sweeteners |
eng |
dc.subject |
metabolism of carbohydrates |
eng |
dc.subject |
low- carbohydrate diet |
eng |
dc.title |
Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus |
cze |
dc.title.alternative |
Carbohydrates in diet and their influence to organism |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2020-08-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis focuses on the description of carbohydrates and sweeteners, their classification, pro- perties and metabolism in the human body. The work also presents some alternatives that replace regular sugar. Also, the effects of carbohydrates on the body are mentioned. The final part contains information about low-carbohydrate diet. Especially the description of low carbo- hydrate diet, the adaptation and beneficial effects of low carbohydrate diet on human health. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucí diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
40062 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |