Digitální knihovnaUPCE
 

Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus

Bakalářská práce
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2020

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce se zaměřuje na popis sacharidů a sladidel, na jejich rozdělení, vlastnosti a metabolické pochody, kterým podléhají v organismu. V práci j sou také uvedeny některé alternativy, kterými se nahrazuje klasický cukr. Zabývá se zároveň účinky sacharidů na organismus. Závěrečná část práce pojednává o tzv. nízkosacharidové dietě, jejímu popisu, adaptaci a příznivému vlivu na zdraví člověka.

Rozsah stran

74 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

sacharidy, glukóza, fruktóza, sacharóza, sladidla, metabolismus sacharidů, nízkosacharidová strava, carbohydrates, glucose, fructose, sucrose, sweeteners, metabolism of carbohydrates, low- carbohydrate diet

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced